Zakelijk internet

Je klant bellen , een mail versturen of inloggen op jouw online werkplek ; steeds meer diensten zijn afhankelijk van een stabiele internetverbinding. Maar met zoveel mogelijkheden en providers is het lastig om te achterhalen welke verbinding geschikt is voor jouw organisatie.

  • Complete ICT beveiligingsoplossingen
  • Voorkom enorme financiële schade
  • Krijg inzicht in jouw grootste ICT risico's
  • Beveiliging op alle apparaten

Voordelen van een sterk netwerk

Steeds vaker zijn bedrijven afhankelijk van een betrouwbare verbinding, niet alleen voor het bezoeken van websites, maar ook voor telefonie of clouddiensten zoals een online werkplek. Met een stabiele internetverbinding kun je zorgeloos blijven werken zonder lang te hoeven wachten op een pagina die aan het laden is, of een haperend telefoongesprek.

Wanneer je servers hebt waar medewerkers op in moeten kunnen loggen vanuit huis, is een goede verbinding cruciaal om veel frustratie te voorkomen. Maar ook wanneer je volledig overgegaan bent naar de cloud ben je afhankelijk van een goede verbinding. Bitcom helpt je met niet alleen een goede internetverbinding, maar ook met de overige zaken zoals WiFi of een firewall om je zakelijke netwerk goed te beschermen.

Zakelijk vs. Particulier

 

Een veelgestelde vraag is waarom een particuliere internetverbinding vaak goedkoper is dan zakelijk. Hier zijn natuurlijk meerdere redenen voor, maar hieronder beschrijven we de belangrijkste.

Contract

Een zakelijke verbinding heeft een hoog SLA (service-level agreement). Dit betekent dat er een gegarandeerde uptime is, waardoor je als ondernemer in geval van storing snel weer online bent.

Overboeking

Verbindingen worden vaak gedeeld met meerdere gebruikers, hoeveel gebruikers deze verbinding delen wordt aangeduid met de term overboeking. Bij particulieren ligt de overboeking vaak tussen de 20 en 100, terwijl deze zakelijk tussen de 1 en 20 zit. Dit betekent dat de maximum internetsnelheid bij particuliere verbindingen afhankelijker is van het gebruik ‘in de straat', dan zakelijke verbindingen.

Statisch IP

Zakelijke verbindingen worden vaak standaard geleverd met een statisch IP-adres. Voor veel bedrijven is dit cruciaal om ervoor te zorgen dat er thuisgewerkt kan worden, je alarmsysteem of camerasysteem of afstand te bedienen is en nog veel meer.

Glasvezel

De standaard van internetverbindingen; glasvezel. Betrouwbaar, snel en toekomstbestendig.

Glasvezel zorgt ervoor dat al jouw medewerkers tegelijk online kunnen werken zonder vertragingen of lange wachttijden. Ligt er nog geen glasvezel, maar wil je hier wel gebruik van maken? Dan kan Bitcom dit traject uit handen nemen en voor je regelen. We werken nauw samen met flexibele lokale bedrijven, maar ook grote providers om altijd tot een passende oplossing te komen. 

Backup-verbindingen

 

Wat is het gevolg bij jouw organisatie als de internetverbinding onverhoopt toch een storing heeft? In veel gevallen groter dan vooraf gedacht wordt; mail werkt niet, telefoons gaan niet meer af en de website van je leveranciers is niet meer bereikbaar. Bitcom kan een back-upverbinding voor je regelen via een andere provider, fysiek gescheiden netwerk of zelfs via een draadloze oplossing zoals 4G/5G.

 

Gratis adviesgesprek

  • Krijg ik stabiel internet?
  • Hoe kan Bitcom mij helpen?
  • Wat zijn de kosten?

Toegevoegde waarde

 

Het is natuurlijk mogelijk om een internetverbinding via een bekende provider te nemen, maar waarom kiezen mensen toch voor Bitcom als leverancier? Dit heeft meerdere voordelen:

Service

Bij storingen hoef je niet te zoeken naar het telefoonnummer van je provider om vervolgens lang te wachten op een medewerker. In de meeste gevallen ziet Bitcom de storing al voorbijkomen in de monitoring nog voor er gebeld wordt. Hierdoor kunnen we snel schakelen en maatregelen treffen. Is er iets aan de hand zoals bijvoorbeeld een kabelbreuk? Geen zorgen, Bitcom regelt dit verder met de partij die hiervoor verantwoordelijk is en als klant ben je hier dus geen dagen meer mee bezig.

Betrouwbare tussenpartij

Omdat Bitcom werkt met meerdere providers, kunnen we onafhankelijk adviseren en zorgen dat er gekozen wordt voor de beste oplossing voor de specifieke situatie. Daarbij heb je één vast aanspreekpunt voor de hele IT-omgeving, hiermee voorkom je situaties waarin je van het kastje naar de muur gestuurd wordt.

Totaalplaatje

Normaliter levert een internetprovider enkel een router en moet verder alles zelf geregeld worden. Bitcom verzorgt het totaalplaatje en kan de internetverbinding, WiFi, switches, firewalls en alle andere randapparatuur verzorgen. Ook hierdoor blijft er één vast aanspreekpunt voor alle IT-gerelateerde vragen.

Wat onze klanten zeggen

De afgelopen jaren hebben we super mooie projecten mogen opleveren voor klanten vanuit Bitcom. Ben jij benieuwd wat we precies doen? Lees dan de reacties van onze klanten!

Interesse?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!