Cyber security

Cybercrime wordt een steeds groter en complexer probleem voor veel MKB bedrijven. Het is dagelijks in het nieuws dat persoonsgegevens op straat komen te liggen of dat bedrijven door ransomware aanvallen moeten betalen om weer bij hun eigen data te komen.

Hoe zit het eigenlijk met de veiligheid van jouw ICT? Ben je je bewust van de risico’s die het gebruik van open Wifi-netwerken, mobiele devices, computersystemen en bedrijfssoftware met zich meebrengt?

 • Complete ICT beveiligingsoplossingen
 • Voorkom enorme financiële schade
 • Krijg inzicht in jouw grootste ICT risico's
 • Beveiliging op alle apparaten

Onze ICT beveiliging oplossingen

ICT beveiliging gaat verder dan de locatie van je bedrijf.

Met een complete ICT beveiligingsoplossing ben je ervan verzekerd dat niet alleen je (cloud) werkplek-, server- en netwerkbeveiliging in de hoogste staat van paraatheid is, maar dat ook alle mobiele apparaten die aanmelden op netwerken waar je geen controle over hebt toch veilig zijn.

We geven je inzicht in de grootste ICT-risico’s en leren je hoe je jezelf, je klanten en je medewerkers tegen deze risico’s beschermt.

Bitcom verzekert

Als je als bedrijf voor Bitcom kiest, dan verzekeren wij jou het volgende:

 • Next-Gen Endpoint Security
 • Netwerk Security
 • Secure wifi
 • Data beveiliging
 • Secure E-mail
 • Simpel en toegankelijk

Hackers worden steeds slimmer, maar zorgen er ook nog eens voor dat "hacken" toegankelijker wordt voor anderen. Hierdoor neemt het aantal aanvallen toe.

Wanneer je als bedrijf te maken hebt met beveiligingslekken, maar hier niet van op de hoogte bent, dan kunnen de gevolgen groot zijn.

Daarom staan wij ook voor het gezegde "voorkomen is beter dan genezen".

Gratis adviesgesprek

 • Heeft mijn bedrijf een beveiligingslek?
 • Hoe train ik mijn personeel?
 • Wat zijn de kosten?

Cyber security risico's aanpakken

Het aantal kwetsbaarheden in de IT-omgeving neemt toe. In 2021 werden er wekelijks 446 bedrijven getroffen door een cyberaanval in Nederland. Aangezien deze cyberaanvallen steeds complexer en gerichter worden, is proactief reageren belangrijker dan ooit.

Omdat het bijna onmogelijk is om als organisatie zelf dagelijks alles te controleren, zijn er oplossingen beschikbaar die je op eenvoudige wijze kunnen ontzorgen.

Klanten van Bitcom profiteren van deze diensten om het bedrijf hiertegen te beschermen.

Vulnerability Management

Door een fout in de hardware of software van een bedrijf kan er een kwetsbaarheid in een systeem zitten. Door deze kwetsbaarheid wordt het systeem blootgesteld aan risico’s, waardoor er misbruik van gemaakt kan worden.

Dankzij Vulnerability Management worden kwetsbaarheden in het netwerk gedetecteerd en wordt er een plan gemaakt hoe de zwakke plek verkleind kan worden om zo de dreiging op een cyberaanval te verminderen.

Honeypots

In de ICT-wereld worden Honeypots gebruikt om hackers en virusmakers te lokken. Dit gebeurt door met opzet een kwetsbaar systeem te plaatsen in een netwerk met interessante informatie voor cybercriminelen.

Er is geen reden voor legitieme gebruikers om toegang te krijgen tot de Honeypot, waardoor iedere poging tot communicatie als vijandig wordt beschouwd. Honeypots geven bedrijven tijdig een waarschuwing wanneer een hacker gedetecteerd wordt, waardoor de aanvaller geen kans krijgt om toegang te krijgen tot de gegevens.

 

Netwerk Protection

Phishing en e-mail spam zijn de grootste kansen voor hackers om het netwerk van een organisatie binnen te komen. Door deze reden is het van cruciaal belang om te evalueren wat de staat is van jouw e-mailbeveiliging en welke stappen je kunt nemen om deze te verbeteren.

Zeker nu in een tijdperk waarin een foutje snel is gemaakt, doordat we zoveel e-mails binnenkrijgen. Dit pakken wij op door middel van Netwerk Protection.

Awareness Training

Niet alleen beveiliging binnen het bedrijf is belangrijk. Ook de bewustwording onder de medewerkers is cruciaal. Met een phishing-campagne kunnen wij inzicht verkrijgen in hoe goed de medewerkers op de hoogte zijn van phishing-mails en of deze ook worden herkent.

Door middel van een op maat gemaakte Security Awareness Training, kunnen wij de gebruikers bij jullie op locatie en/of online trainen, in combinatie met een Phishing-simulator. Hiermee zal het bewustzijn van de medewerkers sterk toenemen.

Wat onze klanten zeggen

De afgelopen jaren hebben we super mooie projecten mogen opleveren voor klanten vanuit Bitcom. Ben jij benieuwd wat we precies doen? Lees dan de reacties van onze klanten!

Ontdek hoe wij uw cyber security kunnen verbeteren

De vraag naar cyber security oplossingen zal de komende jaren alleen maar toenemen. Helaas realiseren bedrijven zich vaak pas achteraf hoe belangrijk deze beveiliging is. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek met Bitcom (officieel Sophos Silver Partner).