Security Awareness training

Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel, dit geldt ook als het gaat om IT. Social engineering is het manipuleren van mensen om op die manier vertrouwelijke gegevens te achterhalen. Criminelen gebruiken hiervoor verschillende tactieken, waarvan phishing een bekende en effectieve manier is.

Phishing-mails zijn berichten die lijken op e-mails die zogenaamd verstuurd zijn vanuit leveranciers, banken of andere betrouwbare organisaties.

Leer jouw werknemers de gevaren met een security awareness training.

  • Werknemers leren de gevaren herkennen
  • Werknemers leren de risico's kennen
  • Volg de training online of op locatie
  • Inclusief Phishing-Simulator

Wat is een security awareness training?

Tijdens een training gaan we vooral in op de risico’s van een digitale werkplek.

Het doel hiervan is om de medewerkers van jouw organisatie bewust te maken van deze gevaren en hoe ze hiermee moeten omgaan.

Dit zorgt ervoor dat het risico een stuk lager wordt om slachtoffer te worden van een phishing-aanval. Op die manier wordt de kans stukken kleiner dat jouw bedrijf slachtoffer wordt van een datalek door een vermoedelijk onbewuste actie.

Hoe wij het bewustzijn verhogen

Risicofactor bepalen

In de periode voorafgaand aan de training versturen wij een aantal nep-mails naar de organisatie, dit om een beeld te krijgen van de huidige risicofactor. Aan de hand daarvan kan de training gepersonaliseerd worden om dieper in te kunnen gaan op de risico’s binnen jouw organisatie.

Resultaat bespreken

De nep-mails met resultaten komen in de training terug om te bespreken. Hierdoor kunnen medewerkers zien dat een ongeluk in een klein hoekje zit en het iedereen kan overkomen, wat het bewustzijn van de risico’s verhoogd.

Gratis adviesgesprek

  • Hoe verbeter je de cyber security binnen jouw bedrijf?
  • Wat is de awareness bij ons bedrijf?
  • Wat kost een maatwerk training?

Voordelen van een security awareness training

Vaak denken mensen dat het hen niet zal gebeuren, terwijl dagelijks (grote) organisaties slachtoffer worden van phishing aanvallen of andere social engineering tactieken. Een training zorgt ervoor dat jouw personeel op de hoogte is van de risico’s, maar hier ook over gaan nadenken en er dus een betere bewustwording wordt gecreëerd.

In tegenstelling tot online cursussen waarbij mensen worden verplicht om een stappenplan te doorlopen, wordt tijdens onze training een interactieve presentatie gegeven waarbij iedereen input kan geven. Tijdens eerdere trainingen is al diverse keren gebleken dat veel praktijkvoorbeelden genoemd worden door de deelnemers, wat zorgt voor interactie en meer interesse tijdens de training.

Uit welke onderdelen bestaat de training?

Tijdens de training worden diverse onderwerpen besproken, waarbij e-mail in de hoofdrol verschijnt. Denk hierbij aan:

  • Welke soorten spam er zijn
  • Hoe te herkennen
  • Hoe te voorkomen

Hoge betrokkenheid

We proberen elke training zoveel mogelijk op maat te maken, zodat de interesse bij de deelnemers gedurende de training hoog blijft. Dit doen we op verschillende manieren, waaronder het laten zien van praktijkvoorbeelden uit jouw bedrijf of vergelijkbare bedrijven.

Indien mogelijk laten we ook zien wat de activiteit van het spamfilter is, om aan te geven wat er automatisch afgevangen wordt om iedereen zo een beeld te geven van de dagelijkse dreigingen.

Hoe nepmails te herkennen

Zoals eerder gezegd versturen we vooraf vaak ook nep-mails, welke ook in de training terugkomen. Hiermee laten we de deelnemers zien dat het iedereen kan overkomen en bespreken we hoe je dit soort mails kunt herkennen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om het te voorkomen, wat uiteraard ook besproken wordt in de training.

Social engineering

Verder wordt er ook gesproken over andere risico’s van social engineering zoals impersonatie of telefoonfraude. Zo worden jouw personeelsleden ook getraind om niet alleen achter de PC oplettend te zijn, maar ook aan de telefoon of bij fysieke toegang.

Maatwerk training op locatie

Jouw personeel en/of collega’s ook bewust maken van de risico’s en je bedrijf veiliger maken door middel van cyber security?

Neem dan contact met ons op voor een security awareness maatwerk training bij jou op locatie.

Zo zorg je er niet alleen voor dat het risico van de menselijke factor verlaagd wordt, maar breng je jouw bedrijf tot een hoger niveau met behulp van een interactieve training.

Wat onze klanten zeggen

De afgelopen jaren hebben we super mooie projecten mogen opleveren voor klanten vanuit Bitcom. Ben jij benieuwd wat we precies doen? Lees dan de reacties van onze klanten!