Vulnerability Management

Organisaties hebben in hun netwerk vrijwel elke dag met nieuwe kwetsbaarheden te maken. Dit zorgt voor risico’s binnen het netwerk en in de gehele organisatie. Het is complex en tijdrovend de complete omgeving, inclusief elk apparaat, zelfstandig continu te monitoren.

De Network Vulnerability Scanner van Bitcom doet dat voor jouw organisatie, brengt kwetsbaarheden in kaart en verhelpt ze.

  • Kwetsbaarheden in netwerk snel traceren en oplossen
  • Voorkom enorme financiële schade
  • Krijg inzicht in jouw grootste ICT risico's
  • Beveiliging op alle apparaten

Beveiligingslekken snel dichten

Cloud Dashboard

Onze Network Vulnerability Scanner is een kant-en-klare oplossing voor het vinden en verhelpen van kwetsbaarheden. Op die manier kunnen wij cyberbedreigingen van jouw cloudomgeving identificeren en beveiligingsrisico’s rapporteren. Bovendien voldoe je aan de geldende richtlijnen, zoals de ISO 27001 en BIO.

Bijkomend voordeel is dat de scanner ook schaduw-IT in kaart brengt. Dit biedt ons een compleet beeld van potentiële kwetsbaarheden en risico’s via een centraal Cloud Dashboard. Bovendien kunnen kritieke beveiligingslekken snel gedicht worden voordat cybercriminelen er misbruik van maken.

Waakzaamheid en weerbaarheid

Kwetsbaarheden ontstaan binnen en buiten het netwerk. Systemen en applicaties die intern of via partners met het bedrijfsnetwerk verbonden zijn, vormen potentiële risico’s. Zeker omdat cybercriminelen elke kans om binnen te dringen benutten. Om dat te voorkomen, is extra waakzaamheid en maximale compliance vereist. In de praktijk blijft de weerbaarheid tegen cybercriminaliteit een uitdaging.

Het is voor organisaties lastig en complex om alle aspecten van informatiebeveiliging volledig te overzien en te beheersen. Dit vereist een juiste inschatting van risico’s, het neutraliseren van bedreigingen en het waarborgen van compliance. Wij kunnen je daarmee ondersteunen met effectief Vulnerability Management.

Voordelen van Vulnerability Management

1) Optimaal overzicht

Onze Network Vulnerability scanner brengt alle systemen, hardware en applicaties van jullie IT-omgeving volledig in kaart in een Cloud Dashboard. Hierdoor worden alle kwetsbaarheden van de omgeving in kaart gebracht tot één optimaal overzicht. 

2) Gestroomlijnd beheer

De efficiënte beheer-workflow waarborgt dat risico’s niet over het hoofd worden gezien. Naast traceren met frequente scans, volgt een response op maat. Hierdoor heb je bewaking op kwetsbaarheden en direct efficiënte oplossingen.

3) Netwerk Protection

Met onze Netwerk Proetction ben je 24/7 wereldwijd beschermd tegen de nieuwste cyberdreigingen. Wij bieden Vulnerability Management met meer dan alleen software. Onze complete Managed Service combineert hoogwaardige technologie met kennis en inzichten van Security Experts.

4) Kostenbesparing

Vulnerability Management vermindert de beveiligings- en beheerkosten omdat je dit uitbesteedt. Verder zijn preventieve maatregelen minder kostbaar dan herstel van incidenten. Op die manier wordt de security van jouw netwerk verder geoptimaliseerd. Wij zeggen zo: voorkomen is beter dan genezen.

5) Risicorapportage

Een periodieke rapportage bestaat uit actuele en data over de bedrijfsbrede beveiligingssituatie opstellen.

Gratis adviesgesprek

  • Heeft mijn bedrijf een beveiligingslek?
  • Hoe train ik mijn personeel?
  • Wat zijn de kosten?

Wat onze klanten zeggen

De afgelopen jaren hebben we super mooie projecten mogen opleveren voor klanten vanuit Bitcom. Ben jij benieuwd wat we precies doen? Lees dan de reacties van onze klanten!

Ontdek meer over Vulnerability Management

De vraag naar cyber security oplossingen zal de komende jaren alleen maar toenemen. Helaas realiseren bedrijven zich vaak pas achteraf hoe belangrijk deze beveiliging is. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek met Bitcom (officieel Sophos Silver Partner).