Microsoft Teams

Ervaar hoe Microsoft Teams één volledig middelpunt voor al het teamwerk biedt, zonder te wisselen tussen verschillende programma’s. Maak samenwerken makkelijker dan ooit, reduceer kosten en bespaar tijd door slimmer te communiceren in groepsverband. Microsoft Teams is een gebruiksvriendelijke digitale werkruimte die mensen, gesprekken, bestanden en tools op één plek samenbrengt.

  • Productief samenwerken met heel jouw bedrijf
  • Via desktop en mobiel geïntegreerd
  • Chatten, bellen en digitaal meeten
  • Naadloze integratie met Office 365

Functies van Microsoft Teams

Als onderdeel van de Microsoft 365 productfamilie heeft Microsoft het unieke zakelijke communicatieplatform Microsoft Teams gecreëerd. De applicatie is beschikbaar op web, desktop-app voor Windows en macOS, en op mobiele platforms.

Werken in Teams biedt functies zoals real-time samenwerken aan bestanden, verbonden ‘thread’ conversaties, bellen met teams, het delen van bestanden, online vergaderen, agendabeheer en meer.

De belangrijkste functies van Teams die samenwerking makkelijker maken:


Microsoft Teams is gebruiksvriendelijk, waardoor het een geweldig samenwerkingsplatform is voor organisaties van elke omvang. De interface is intuïtief en gemakkelijk te navigeren, en flexibel en aanpasbaar aan veranderende behoeften. Met een reeks aanpassingsopties kan Teams aan de specifieke eisen van jouw organisatie voldoen. 

Microsoft Teams en veiligheid

Wanneer je werkt met klantgegevens en vertrouwelijke informatie, is het belangrijk dat je digitale veiligheid in orde is. Hoe kan werken met Microsoft Teams bijdragen aan de veiligheid van jouw bedrijf? Teams biedt functies die de naleving van veiligheidsvoorschriften vergemakkelijken en best practices bieden voor veilig gebruik. Omdat het platform onderdeel van Microsoft 365 is, kan je verschillende beveiligingsmogelijkheden instellen.

Office 365 licentie

Voor het gebruik van Teams en andere Office 365 platformen is een licentie nodig voor gebruik. De voordelen van het gebruik van Teams voor samenwerking binnen jouw organisatie wegen echter ruimschoots op tegen de kosten van de licentie. Als je organisatie al Office 365 gebruikt, ben jij al klaar om te starten met Teams.  

Door Office 365 is het platform naadloos geïntegreerd met andere apps zoals OneDrive en SharePoint. 

Microsoft Teams vergeleken met andere platforms

Hoe verhoudt Teams zich tot andere platforms zoals Zoom en Skype?

Als het gaat om communicatieplatforms, is Microsoft Teams een klasse apart. Skype en Zoom dienen enkel als video conference platforms.

Daarentegen is Teams een vollediger platform waarbij gebruikers toegang hebben tot hun e-mail, agenda, OneDrive en SharePoint vanuit de Microsoft Teams-interface.

Bovendien zal Skype Business worden overgenomen door Microsoft en vervangen door Teams.

Dit zorgt er allemaal voor dat Microsoft Teams dé oplossing is voor jouw bedrijf als je meer wilt dan alleen online vergaderen. Daarnaast is het ook erg krachtig om te zien dat Microsoft Skype heeft overgenomen, ook dit geeft de potentie weer. Microsoft Teams is er dus niet voor "even".

Wat onze klanten zeggen

De afgelopen jaren hebben we super mooie projecten mogen opleveren voor klanten vanuit Bitcom. Ben jij benieuwd wat we precies doen? Lees dan de reacties van onze klanten!

Ontdek wat Microsoft Teams voor jouw organisatie kan betekenen!

Wil jij een eigen Microsoft Teams-omgeving voor je organisatie of heb je vragen over de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ons team van experts helpt je graag op weg om de behoefte van je organisatie te volbrengen.